طراحان و برنامه نویس ها سه تا روش اصلی برای طراحی اپلیکیشن دارن: روش ترکیبی یا هیبرید، روش بومی با نیتیو و روش وب. تو ین مطلب قراره در مورد این موضوع صحبت کنیم که اپلیکیشن نیتیو چیست و اصن چه مزیت هایی داره؟ در ادامه با ما همراه باشین تا با این نوع از اپلیکیشن ها بیشتر آشنا بشین. و البته که اگه قصد طراحی اپلیکیشن نیتیو برای بیزنس تون دارین طراحان و متخصص های ما تو آورین ویرا آماده ان تا کمکتون کنن.
کاربرد اپلیکیشن نیتیو چیست؟
به طور کلی اگه بخوایم ببینیم که اپلیکیشن نیتیو چیست باید بگیم که اونا اپلیکیشن هایی هستن که برای سیستم عامل ها موبایلی خاصی طراحی میشن. بعد از طراحی این برنامه ها تو فروشگاه های مخصوص همون سیستم عامل عرضه میشن و قابل دریافت و نصب روی موبایل ما هستن.
مثلا اپلیکیشن نیتیوی که برای زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن ios هستش تنها توی اپ استور ارائه میشه و کاربران اپل میتونن اون رو دریافت کنن و برای نصبش روی دیوایس آی او اسی خودشون اقدام کنن. پس طراحی اپلیکیشن نیتیو یعنی زبان برنامه نویسی ای برای طراحی اپلیکیشن استفاده میشه که سیستم عامل گوشی یا بهتر بگیم دیوایس مورد نظر ما ازش استفاده میکنه.
مثلا برای دیوایس های اندرویدی این زبان برنامه نویسی جاوا هستش و برای دیوایس های آی او اسی هم از زبان برنامه نویسی آبجکتیو سی یا سوئیفت استفاده میشه. نیتیو بودن یه اپلیکیشن باعث میشه کاربر دیگه نتونه روی سیستم عاملی غیر از سیستم عامل تعریف شده از این اپ استفاده کنه. درست مث اپلیکیشن های آی او اسی که امکان استفاده برای دیوایس های اندرویدی رو ندارن. برعکس این قضیه هم صادقه! یعنی اپلیکیشن های اندرویدی روی دیوایس های اپل با سیستم عامل آی او اس جوابگو نیستن.
نحوه عملکرد اپلیکیشن های نیتیو چطوری هست؟
یکی از پرتکرارترین سؤال هایی که تو این زمینه مطرح میشه این هستش که نحوه عملکرد اپلیکیشن نیتیو چیست و چگونه است؟
کلا اپلیکیشن های نیتیو طوری با سیستم عامل دیوایس مورد نظر کار میکنن که هم کارها سریع تر انجام میشه و هم از طرفی انعطاف پذیری بیشتری رو برای اونها شاهد هستیم. در صورتی که قرار باشه این اپلیکیشن برای انواع دیوایس هایی که تو بازار هستن عرضه بشه اونوقت توسعه دهنده ها میان و برای اون برنامه نسخه های مجزایی ایجاد می کنن و به بازار عرضه می کنن.
بزارین با یه مثال عینی این موضوع رو بهتر براتون جا بندازم. اولی که فیسبوک طراحی شد و در اختیار کاربران قرار گرفت از HTML5 استفاده میکرد. این باعث شده بود کدهای مورد استفاده ش هم برای زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید هم برای آی او اس و هم برای وب قابل بهرهگیری باشه. اما مشکلی که تو این میون وجود داشت این بود که فیسبوک کاربران آی او اسی به شدت کند بود. برای همین هم کاری که فیسبوک کرد این بود که کدهای محزایی برای دیوایس های آی او اسی عرضه کرد و این باگ رو رفع کرد.
بهطور کلی اپلیکیشن های نیتیو میتونن از منابع خاصی استفاده کنن و سرعت بالاتری برای دسترسی به سرویس های مختلف توی یک دیوایس داشته باشن. اگه بخوایم چند اپلیکیشن نیتیو شناخته شده براتون مثال بزنیم میتونیم به waze، Twitter و بازی Pokemon go اشاره کنیم.
مزیت های طراحی اپلیکیشن نیتیو چیست؟
تو این بخش میخوایم شمارو با مزیت هایی که اپلیکیشن های نیتیو دارن آشنا کنیم تا ببینیم که با چی طرف هستین. این مزیت ها به شرح زیر هستن:
- اپلیکیشن های نیتیو میتونن عملکرد فوقالعاده گسترده ای روی دستگاه مخصوص به خودشون داشته باشن. چون میتونن از قابلیت های اون دستگاه به راحتی و به بهترین شکل ممکن استفاده کنن.
- نرمافزار مورد نظر خیلی سریع و کارآمد هستش. حتی میشه به صورت آفلاین هم از اون استفاده کرد که همین خودش باعث بهتر و سریع تر شدن دسترسی ها میشه و میتونیم هر زمانی که بخوایم به این اپلیکیشن دسترسی داشته باشیم.
- این اپلیکیشن ها میتونن اخطارها و نوتیفیکیشن هایی بدن که کاملا متقاعد کننده هستن.
- رابط کاربری که برای این دسته از اپلیکیشن ها طراحی میشه کاملا با تجربه های کاربر از سیستم عامل دیوایس مورد نظر مطابق و هماهنگ هستش.
- گاهی وقتا این اپلیکیشن ها عملگرد خیلی پرسرعتی دارن. چون اطلاعات رو به شکل لوکال (محلی) سیو میکنن و فقط وقتی با سرور مورد نظر سینک میشن که کاربر کارش رو با اون برنامه تموم کرده باشه.
- این اپلیکیشن ها معمولا با توجه به رنکی که فروشگاه دیوایس مورد نظر دارن از نظر کیفی تضمین میشن. این یعنی شما به عنوان کاربر میتونین از ایمنی و امنیت این اپلیکینشن اطمینان خاطر داشته باشین.
- اپلیکیشن های نیتیو مجاز هستند که از حرکت های دستی که برای هر دستگاه منحصر بفرد هست استفاده کنن. این کار رفته کمک میکنه تا اون اپلیکیشن بتونه کاملا مطابق انتظار کاربرش پاسخگو باشه.
- اپلیکیشن های نیتیو میتونن به شکلی مستقیم به سختافزار دیوایس مورد نظر دسترسی داشته باشن.
چه مشکلاتی برای طراحی اپلیکیشن به صورت نیتیو وجود داره؟
حالا که با مزیت های طراحی اپلیکیشن ها به صورت نیتیو آشنا شدین خوبه که ببینیم برای این مدل اپلیکیشن ها چه مشکلات و معایبی وجود داره:
- این اپلیکیشن ها باید یه پایگاه کد داشته باشن که به شکل چند زبانه هستش. چون هر دستگاهی با یک سیستم عامل خاص یک ورژن خاص از اون اپلیکیشن رو داره.
- هزینه های توسعه برای این نوع اپلیکیشن ها خیلی سنگین هستش.
- زمانی که برای هر آپدیت و به روز رسانی باید صرف بشه بیشتر هستش. چون باید برای هر سیستم عامل به شکلی مجزا این کار انجام بشه.
- علاوه بر هزینه های توسعه بالا، هزینه های نگهداری هم برای این دست اپلیکیشن ها سنگین و گران تمام می شود.
- معمولا این پروسه برا توسعه دهندگان طولانی و کمی خسته کننده است.
- این که برنامه بتونه مورد استفاده قرار بگیره یا نه کاملا به کاربر و تمایل و علاقه اون بستگی داره. یعنی اگه کاربر بخواد برنامه رو دانلود کرده و بعد روی دستگاه خودش اون رو نصب میکنه، اگرم نخواد عملا هیچی!
خلاصه
بهطور کلی اپلیکیشن های نیتیو میتونن از منابع خاصی استفاده کنن و سرعت بالاتری برای دسترسی به سرویس های مختلف توی یک دیوایس داشته باشن. ما در این مقاله از سایت آروین ویرا به مواردی اشاره کردیم که بسیار کاربردی است. همچنین اگر نیاز به طراحی اپلیکیشن حرفه ای مثله طراحی اپلیکیشن خدماتی، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی و… داری میتوانی از صفحه تماس با ما در ارتباط باشی.
مزیت های طراحی اپلیکیشن نیتیو چیست؟
و... که از جمله مزیتهای آن می باشد.چه مشکلاتی برای طراحی اپلیکیشن به صورت نیتیو وجود داره؟
و... اشاره نمود.