تو دنیایی که الان هستیم اپلیکیشن ها نقش خیلی مهمی رو بازی میکنن. از صبح که چشمامون روباز می کنیم تا شب که موقع خواب اونارو می بندیم با گوشیمون در حال کار کردن با این اپلیکیشن هاییم. فرقی نمیکنه که بازی باشه یا یه اپ شبکه های اجتماعی و یا اپلیکیشن های کاربردی، به هر حال ما هر روز با این اپلیکیشن ها سروکار داریم.
برای طراحی اپلیکیشن ها از زبان های برنامه نویسی مختلفی استفاده میشه. تو این مقاله ما می خوایم زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندرویدی رو به شما معرفی کنیم و خیلی مختصر اونارو مورد بررسی قرار بدیم. اگه شما هم به برنامه نویسی، خصوصا برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایلی علاقه دارین پیشنهاد میکنیم این مطلب رو به هیچ عنوان از دست ندین.
آشنایی با زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید
درسته که چیزی نزدیک به 10 سال از رواج سیستم عامل اندروید میگذره ولی اگه فک میکنین با گذشت این 10 سال زمان برای یادگیری برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی از دست رفته سخت در اشتباهین.
در واقع باید بهتون بگم شاید الان مناسب ترین زمانی باشه که میتونین برای یادگیری زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید اقدام کنین و کار خودتونو تو این زمینه استارت بزنین. چون تازه بازار اندروید گرم شده و حتی از همه کروم بوک ها هم میشه برای نصب اپلیکیشن های اندرویدی استفاده کرد. در زیر چند تا از مهمترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید رو میبینین:
- جاوا
- کاتلین
- سی پلاس
- سی شارپ
- جاوا اسکریپت، html و css
با من تو بخش های بعدی همراه باشین تا یکم بیشتر با این زبان های برنامه نویسی اندرویدی آشنا بشین.
-
آشنایی با زبان برنامه نویسی جاوا
جاوا رو میتونیم یکی از اصلی ترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید برای طراحی و توسعه این اپلیکیشن ها معرفی کنیم. این زبان برنامه نویسی همیشه یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین زبان هایی بوده که از اون برای طراحی اپلیکیشن استفاده میشده.
شاید براتون جالب باشه که بدونین تا قبل از این که زبان برنامه نویسی کاتلین به شکل رسمی به عنوان زبان برنامه نویسی و توسعه اپلیکیشن های اندرویدی معرفی بشه جاوا این جایگاه رو در اختیار داشت. حتی با وجود انتخاب رسمی کاتلین و به خاطر شباهت زیادی که این دو زبان طراحی اپلیکیشن به هم دارند خیلی از طراحان اپلیکیشن همچنان از جاوا برای طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن ها استفاده میکنن و این زبان رو بیشتر می شناسن.
-
آشنایی با زبان برنامه نویسی اپلیکیشن کاتلین
طراح و توسعه دهنده زبان برنامه نویسی اپلکیشن های اندرویدی کاتلین گوگل هستش و این زبان مدتی هست که به عنوان زبان رسمی برای این کار انتخاب و معرفی شده. کاتلین روی ماشین مجازی که برای زبان برنامه نویسی جاوا هست کار میکنه یعنی به طور کلی کاتلین روی بایت کدهای جاوا سوار هستن. نکته و شاید بهتر باشه بگیم مزیت خوبی که برای کاتلین مطرح میشه اینه که کدهاش خیلی راحت قابلیت جابجایی با کدهای جاوا رو دارند.
اگر بخوایم یکی دیگه از مزیت های کاتلین رو مطرح کنیم می تونیم به سادهتر بودن سیستم اون برای خوندن کدها اشاره کنیم. در ادامه مقایسه کاتلین با جاوا خوبه به این هم اشاره کنیم که ارور معوف جاوا یعنی null point exceptions برای کاتلین وجود نداره. در واقع کاتلین همه خصوصیات مثبت جاوا رو در اختیار داره و نقطه ضعف های جاوا برای اون اصلاح شدنو و وجود ندارن.
-
آشنایی با زبان برنامه نویسی سی پلاس
درسته که سی پلاس پلاسکی از زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید به شمار میاد، اما به هر حال استفاده از اون مث جاوا و کاتلین خیلی زیاد نیستش. در واقع بهتره اینطور بگیم که این زبان طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن انتخاب اول طراحان اپلیکیشن نیست، اما اسمش همیشه به عنوان یک گزینه برای این کار مطرح میشه.
اندروید استودیو به وسیله اندروید NDK میتونه از کدهای سی و سی پلاس پشتیبانی کنه. منظور از این گفته اینه که کدهایی که با این زبان برنامه نویسی برای طراحی اپلیکیشن نوشته میشه تو ماشین مجازی جاوا اجرا و کامپایل نمیشه بلکه به شکل لوکال یا همون محلی روی دستگاه مورد نظر اجرا میشه.
این موضوع باعث میشه برنامه نویس بتونه روی اختصاص حافظه کنترل بهتری داشته باشه. اگه قصدتون طراحی بازی های سنگین مث بازی های سه بعدی هستش به کمک این زبان برنامه نویسی اپلیکیشن میتونی کاری کنین که دستگاه اندرویدی بهترین عملکرد خودش رو حین اجرای بازی داشته باشه. به جز این مزیت دیگه این زبان طراحی اپلیکیشن اینه که شما میتونین خیلی راحت از لایبری هایی که تو سی و سی پلاس هست هم استفاده کنین.
-
آشنایی با زبان برنامه نویسی اپلیکیشن سی شارپ
یکی دیگه از زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید سی شارپ هستش که میتونیم اون رو تلفیقی از قدرت سی پلاس و سادگی ویژوال بیسیک بدونیم. سی شارپ از نظر عملکردی نزدیک به جاوا هستش، مثلا مث جاوا میتونه حافظه رو بازیافت کنه. این قابلیت کمک میکنه شما دیگه دغدغه استفاده غلط از حافظه رو نداشته باشین و لازم نباشه که اون رو به شکل دستی پاک کنید.
نکته مهم دیگه که درباره این زبان و زبان جاوا وجود داره اینه که اونا خیلی شبیه به هم هستن و اگه به یکی از اونا به خوبی مسلط باشین یادیگری اون یکی براتون خیلی ساده و راحت هست.
-
آشنایی با سهگانه جاوا اسکریپت، html و css برای طراحی اپلیکیشن
حتما میدونین که این سه زبان در کنار همدیگه یک سهگانه خوب برای برنامه نویسی فرانت اند هستن. حالا ب پیشرفت هایی که به دست اومده میتونین از این سهگانه جذاب برای طراحی اپلیکیشن هم استفاده کنین و هر نوع اپلیکیشنی چه برای موبایل و چه تحت وب رو طراحی کنین.
اپلیکیشن های موبایلی که به وسیله این زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید طراحی میشن در واقع یک اپلیکیشن تحت وب هستن که تحت عنوان یک اپلیکیشن آفلاین در بستر یه ویزارد رندر میشن.
برای این که بتونین به وسیله این زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید، اپلیکیشن طراحی کنین میشه از adobe cordova استفاده کنین. React native هم گزینه دیگه ای هستش که در این زمینه میتونین ازش استفاده کنین.
خلاصه
در این مقاله از سایت آروین ویرا به معرفی انواع زبان های برنامه نویس اندروید پرداختیم.که از انواع آن می توان به جاوا، کاتلین سی پلاس و… اشاره نمود. در مقاله های دیگر به زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن ios پرداخته شده است که حتما توصیه نمایید.
جاوا رو میتونیم یکی از اصلی ترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید برای طراحی و توسعه این اپلیکیشن ها معرفی کنیم. این زبان برنامه نویسی همیشه یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین زبان هایی بوده که از اون برای طراحی اپلیکیشن استفاده میشده.انواع زبان های برنامه نویسی اندروید کداماند؟
اشاره نمود.درباره زبان برنامه نویسی جاوا بدانید