همه ما میدونیم که سئو بودن سایت تا چه اندازه روی دیده شدن اون تاثیرگذاره. سئو بهطور کلی از سه بخش مختلف سئو تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی تشکیل شده که با پیادهسازی هر سه اینا به صورت موازی میتونیم یه سایت سئو شده داشته باشیم و توی گوگل رتبه بگیریم.
رتبه گرفتن توی گوگل کمکمون میکنه هم بهتر و بیشتر دیده بشیم و ترافیک ورودی سایتمون بیشتر بشه و هم در نهایت درآمدهایی که کسب می کنیم افزایش پیدا کنن. تو این مطلب قصد داریم در مورد سئو داخلی که به اسم سئو آن پیج (On Page SEO) هم شناخته میشه بیشتر صحبت کنیم و ببینیم که مواردی که واسه این نوع از سئو پیادهسازی میشن چی هستن. اگه شما هم به این موضوع علاقه مند هستید پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشین.
- 1. سئو داخلی چیست؟
- 2. بررسی سئو ان پیج
-
3.
آشنایی با چک لیست سئو آن پیج
- 3.1. ایجاد یک ساختار درست و ایده آل برای سایت
- 3.2. مشخص کردن ارزشمندترین محتوای سایت تون
- 3.3. استفاده از لینک هایی که انکر تکست مرتبط و مناسب دارن
- 3.4. انجام لینک دهی به پیج های سایت به شکل سلسله مراتبی
- 3.5. اضافه کردن مقاله های مرتبط به سایت
- 3.6. دسته بندی کردن محتواهای سایت و برچسب گذاری اونها
- 3.7. اضافه کردن مقاله ها و همینطور محصولات محبوب
- 4. آشنایی با پارامترهای تاثیرگذار بر سئو داخلی
- 5. خلاصه
سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی یکی از انواع سئو هستش که بیشتر به خود سایت و محتوای اون بستگی داره و مواردی که در این رابطه هستش کمک میکنن تا سایتمون بهینهسازی بشه. مثلا انتخاب درست کلمه کلیدی، چگالی آنها، انتخاب تگ ها و متا تگ ها و … همه توی همین بحث سئو آن پیج یا داخلی قرار می گیرند.
هرچقدر که این پارامترهای سئوی آن پیج رو بهتر و اصولی تر رعایت کنیم اون وقت می توانیم از دید موتورهای جستجو یه سایت بهینه به نظر بیایم. سئو آن پیج که اون رو به اسم سئو پایه هم میشناسن مواردی از قبیل محتوا و بهینهسازی اون، کدنویسی ها، پیادهسازی سایت از منظر فنی، شکل ظاهری سایت و … رو در بر می گیره. در واقع با پیادهسازی سئو آن پیج شما سایتتون رو از نظر ظاهر و طراحی و محتوا کاملا بهینه می کنید. خود سئو آن پیج به دو بخش اصلی تقسیم بندی میشه:
- سئو محتوا
- سئو ساختاری
جالبه بدونین که با پیادهسازی سئو آن پیج نه تنها میتونین از گوگل رتبه بگرین بلکه این کار خودش یه نوع دیجیتال مارکتینگ موفق و کارآمد هم هستش.
چطور سئو داخلی میتونه توی بهینهسازی سایت کمک کننده باشه؟
همونطور که گفتیم سئو دو بخش سئو داخلی و سئو خارجی داره. تا وقتی که سئو آن پیج به خوبی برای یه سایت پیادهسازی نشه نمی توانیم منتظر این باشیم که سئو خارجی براش مفید واقع بشه و کمکش کنه. پس بهینهسازی رو باید از داخل خود سایت آغاز کنیم و وقتی که سایتمون از نظر داخلی بهینهسازی شد و پایه و اساس درستی داشت اون وقت باید ک کم وارد بحث سئو خارجی بشیم.
حتی خیلی از سایت های بزرگ و پر ترافیک هم با این مشکل روبرو هستن و دیده میشه که با وجود اینکه مشکلاتی توی ساختار و محتوا و بهینهسازی اون دارن اما بازم دنبال سئو خارجی و لینک دادن و … هستن که قطعا این کار اشتباهی هستش.
چون هرقدر هم که شما توی بحث سئوی خارجی یا آف پیج قوی عمل کنین تا زمانی که ساختار سایتتون درست نشده باشه و محتوای اون بهینهسازی نشده باشه این پیادهسازی سئو آف پیج هیچ نتیجه ای نداره یا اگه بخوایم منصف باشیم نتیجه ش خیلی کم هستش.
بررسی سئو ان پیج
همونطور که گفتیم سئو داخلی خودش از دو بخش تشکیل شده که شامل سئو ساختاری و سئو محتوایی هستش. سئو ساختاری اگه به درست پیادهسازی سازی مشکل ساختاری واسه سایتتون پیش میاد و باعث میشه پیمایش سایت به وسیله کاربر با مشکل روبرو بشه و از اون بدتر کاربر رو به شدت سردرگم می کنه.
اولین پیامد این سردرگمی قطعا میتونه ترک کردن سایت از سمت کاربر باشه. اگه یه سایت خرید باشین پروسه خرید کاربر نصفه و نیمه میمونه و شما نمیتونین به هدفتون که فروش بیشتر هست برسین.
کل کاری که توی سئو ساختاری انجام میشه این هستش که اشکالات و ایراداتی که برای سایت به شکل فنی وجود داره رفع بشه و نحوه برنامه نویسی و کدهای سایت اصلاح و بهینه بشن تا کاربر بتونه خیلی راحت از سایت ما استفاده کنه و به هرچی که نیاز داره در کمترین زمان ممکن دسترسی پیدا کنه.
از طرف دیگه سئو محتوایی هم هست که باید برای یه سایت رعایت بشه. در حال حاضر مارکترهای حرفه ای در زمینه محتوا و تولید کننده های محتوای مجرب که به سئو هم وارد هستن به این حوزه وارد شدن و این هم باعث شده که محتوای سایت ها وارد یه فاز جدید و خوبی بشه. با حضور این افراد حرفه ای کمکم الگوریتم های گوگل هم متحول شدن و ارزشی که برای محتوای سایت ها و بهینهسازی اونها مطرح میشه بیشتر و بیشتر شده.
آشنایی با چک لیست سئو آن پیج
حالا که با سئوی آن پیج و اهمیت اون آشنا شدین خوبه که در مورد چک لیست های اون هم اطلاعات کاملی داشته باشین. برای همین هم تو این قسمت تصمیم گرفتیم شما رو با چک لیست سئوی آن پیج آشنا کنیم و ببینیم که برای انجام این کار باید چه اصول و استانداردهایی پیادهسازی بشن.
توصیه می کنیم که حتما این چک لیست رو همیشه داشته باشین و از اون برای ارزیابی کردن و بهبود بخشیدن لینک های داخل سایت استفاده کنین. وقتی که این چک لیست پیادهسازی میشه گوگل متوجه میشه که بین صفحه های سایت تون ارتباط مؤثر وجود داره، بین صفحه های سایت از نظر موضوع و متن و مفهوم کاملا پیوستگی و ارتباط هستش و همینطور گوگل متوجه میشه کدوم صفحات سایت شما مهمتر و ارزشمند تر هستن.
در حالی که مرحله های اصلی سئو آن پیج برای همه سایت ها یکسان هستش اما ممکنه تو جزئیات یکم با هم متفاوت بوده و هر سایت موارد اختصاصی خودش رو داشته باشه. در ادامه مهمترین چک لیست هایی که برای سئو داخلی مطرح میشن رو با هم میبینیم:
- ایجاد یک ساختار درست و ایده آل برای سایت
- مشخص کردن ارزشمندترین محتوا برای سایت
- استفاده از لینک هایی که انکر تکست مرتبط و مناسب دارن
- انجام لینک دهی به پیج های سایت به شکل سلسله مراتبی
- اضافه کردن مقاله های مرتبط به سایت
- دسته بندی کردن محتواهای سایت و برچسب گذاری اونها
- اضافه کردن مقاله ها و همینطور محصولات محبوب
در ادامه کمی با هر کدوم از این موارد آشنا میشیم.
-
ایجاد یک ساختار درست و ایده آل برای سایت
اولین کاری که برای پیادهسازی سئو داخلی باید انجام بدین اینه که ساختار سایت تون رو کاملا ایده آل کنین. معمولا متخصصان سئو میگن که سایتتون رو به شکل یک هرم تصور کنین که نوک اون صفحه اصلی سایت هستش و بعد به شکل سلسله مراتبی بخش هایی قرار می گیرن که هر کدوم که ارزش بالاتری برای سئو دارن تو طبقه بالاتری قرار میگیرن.
آخرین سطح این هرم هم مقاله های سایت هستن. حتما میپرسین از کجا میتونیم بفهمیم که ساختار سایتمون درست و ایده آل هست یا نه؟ منوی سایتتون میتونه تو این زمینه کمک کننده باشه و به شما نشون بده که آیا ساختار اون درست هست یا نه.
-
مشخص کردن ارزشمندترین محتوای سایت تون
کار بعدی که برای پیادهسازی سئو داخلی باید انجام بدین پیدا کردن یا بهتر بگیم تعیین کردن مهمترین و ارزشمندترین محتوایی هست که توی سایتتون وجود داره. با انتخاب این محتوا شما میتونین یه هسته برای کسب و کارتون داشته باشین و به گوگل بگین که دوست دارین این محتوا از سایتتون رتبه بگیره.
این کار یعنی اطلاع رسانی به گوگل در مورد اینکه کدوم محتوا ارزشمندتر و مهمتره به کمک لینک دهی انجام میشه و اینطوری که شما به مهمترین محتواتون لینک های زیادی میدین. این لینک ها از کجا میان؟ از محتواهایی که تو دومین سطح هرم سایتتون هستن استفاده میکنیم تا این لینک دادن رو انجام بدیم. البته که لینک دهی باید حتما اصولی باشه و از انکر تکست درست برای اونها استفاده بشه.
-
استفاده از لینک هایی که انکر تکست مرتبط و مناسب دارن
پیدا کردن انکر تکست مناسب برای پیوند دادن مقاله ها به هم، کی دیگه از چک لیست های سئو داخلی هستش که باید بهش دقت زیادی بشه. انتخاب انکر تکست مناسب خیلی مهمه و اگه به درستی انجام بشه پروسه رتبه گرفتنتون رو به خوبی سرعت میبخشه و در مقابل هم اگه این کار به درستی انجام نشه و از انکر تکست مناسب استفاده نشه سرعت سئو شدن سایت و رتبه گرفتن اون رو خیلی کند کنه. معمولا کلمه کلیدی هر صفحه رو به عنوان انکر تکست اون صفحه برای لینک دادن استفاده میکنن.
-
انجام لینک دهی به پیج های سایت به شکل سلسله مراتبی
معمولا برای سایت ها صفحات سلسله مراتبی هم وجود داره. از جمله این پیج ها میتونیم به صفحات والد و فرزند، صفحات خدمات و زیر خدمات و … اشاره کنیم. حالا برای پیادهسازی سئو داخلی میتونیم این صفحه ها رو به هم لینک بدیم. حتی این کار میتونه برای صفحه های خواهر و برادر هم انجام بشه و یک پیوند منطقی بین صفحه های سایت به وجود بیاریم.
-
اضافه کردن مقاله های مرتبط به سایت
هدف اصلی سئو رو میتونیم بهینهسازی سایت برای راحتی بیشتر کاربر و دسترسی بهتر اون به خدمات و امکانات سایت معرفی کنیم. یکی از کارهایی که تو این زمینه میتونین انجام بدین این هستش که در انتهای هر مطلب مجموعه ای از محصولات و مقاله های مرتبط با مطالب اون صفحه رو بیارین تا کاربر اونا رو ببینه و اگه لازم بود به صفحه اونا بره. این کار زمان موندن کاربر تو سایت تون رو بیشتر میکنه و در مقابل بانس ریت یا نرخ پرش رو به خوبی کاهش میده و البته که میدونین که این موضوع چقدر مهم هستش.
-
دسته بندی کردن محتواهای سایت و برچسب گذاری اونها
سازماندهی درست و صحیح سایت خیلی پیادهسازی خیلی توی سئو کمک کننده هستش. شما باید سایتتون رو از نظر محتوایی دسته بندی کنید و بعد به هر کدام از این محتواها برچسبی اختصاص بدیم. اینطوری هم به گوگل و هم به کاربر سایتتون کمک میکنن تا کاملا متوجه شن که محتوایی که دارین در مورد چی هستش. اگر وبلاگ داشته باشین میتونی پیوندهای داخلی اون رو به دسته بندی های سایتتون اضافه کنین.
-
اضافه کردن مقاله ها و همینطور محصولات محبوب
و در نهایت اخرین چک لیستی که برای سئو داخلی مطرح میشه به وجود آوردن لینک های داخلی به محصولاتی هستش که یا جدید هستن یا توی سایتتون محبوب هستن. بهتره که این لینک هارو تو پاورقی سایت یا اسلایدبار اون قرار بدین تا کاربر تو هر صفحه سایت که میره اونارو ببینه و این شکلی به آخرین و جددیترین یا محبوب ترین محتواها و محصولات سایت شما خیلی راحت دسترسی داشته باشه. این کار میتونه ترافیک داخلی که برای سایت تعریف میشه رو هم افزایش بده.
آشنایی با پارامترهای تاثیرگذار بر سئو داخلی
و در آخرین بخش از این مطلب میخوایم که شما رو با فاکتورهایی آشنا کنیم که روی خیلی سئو آن پیج تاثیر زیادی دارند. این فاکتورها به شرح زیر هستند:
- از کلمه کلیدی حتما در عنوان استفاده کنین
- حتی بهتره که عنوان با کلمه کلیدی شروع بشه
- کلمه کلیدی رو حتما در متا تگ یا همون تگ توضیحات سایت استفاده کنین
- حتما از تگ های عنوان (h1, h2, h3 و …) برای متن تون استفاده کنین
- تو تگ h1 حتما کلیمه کلیدی رو بکار ببرین
- کلمه کلیدی رو درست انتخاب کنین. هر قدر این کارو بهتر انجام بدین قطعا نتیجه بهتری میگیرین
- طول محتوا هم موردی هستش که روی سئو تاثیرگذاره. معمولا محتواهای طولانی تر بهتر و ارجح تر از محتواهای سطحی هستن
- رعایت چگالی درست کلمه کلیدی
- از lsi به درستی استفاده کنین
- lsi رو هم در تگ عنوان و هم در متا استفاده کنین
- سرعت لود صفحه تون رو بالا ببرین
- از محتوای تکراری استفاده نکنین
- حتما تصاویر رو بهینهسازی شده استفاده کنین
- محتواها را به صورت زمانبندی شده آپدیت یا آپلود کنین
خلاصه
اگه میخواین سایتتون از گوگل رتبه بگیره باید حتما اون رو بهینهسازی کنین. به این پروسه بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو سئو گفته میشه. یکی از انواع سئو، سئو داخلی هستش که پیادهسازی سئو برای سایت رو باید از اون شروع کنید. تو این مطلب از آروین ویرا در مورد سئو داخلی کامل و مفصل صحبت کردیم که امیدواریم براتون مفید باشه.
سئو داخلی یکی از انواع سئو هستش که بیشتر به خود سایت و محتوای اون بستگی داره و مواردی که در این رابطه هستش کمک میکنن تا سایتمون بهینهسازی بشه. از انواع پارامترهای تاثیرگذار بر سئو داخلی میتوان به الف) حتی بهتره که عنوان با کلمه کلیدی شروع بشه ب) کلمه کلیدی رو حتما در متا تگ یا همون تگ توضیحات سایت استفاده کنین ج) حتما از تگ های عنوان (h1, h2, h3 و ...) برای متن تون استفاده کنین نیز اشاره نمود.سئو داخلی چیست؟
پارامترهای تاثیرگذار بر سئو داخلی چیست؟