سئو چیست رو میتونیم یکی از پرتکرارترین سوال های حال حاضر تو دنیای وب به شمار بیاریم. سئو (SEO) کوتاه شده عبارت Search Engine Optimization هستش و منظور از اون بهینه سازی سایت ها و محتواها برای موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ و… است. دقت کنین که توی سئو نمیتونیم موتورهای جستجو رو فریب بدیم یا انوارو دستکاری کنیم.
چون اصلا با این کار چیزی نصیبمون نمیشه. این موتورهای جستجو و بررسی هایی که برای سئو بودن سایت ها انجام میدن در واقع کمک میکنن سایت ما خیل خیلی بهتر بشه و به شکل طبیعی تو نتیجه های سرچ به رتبه خوبی دسترسی پیدا کنه. نتیجه نهاییش هم بهتر و بیشتر دیده شدنه.
اگه دقت کرده باشین وقتی توی گوگل در مورد موضوعی سرچ می کنین نهایتا تا سومین سایتی که به نمایش درومده رو مورد بررسی قرار میدین و بقیه سایتها رو بی خیال میشین. حالا چطوری میتونیم بیایم بین این سه تا رتبه اول گوگل؟ یا سوال بهتر اینه که سایتایی که تونستن رتبه های اول تا سوم گوگلو بگیرن چطور تونستن این کارو انجام بدن؟ جواب اینه به کمک سئو! اگه نمیدونین سئو چیست و چه کاربردهایی داره حتما تا اخر این مطلب باما همراه باشین.
سئو چیست؟
همونطور که تو مقدمه هم گفتیم سئو از سه حرف اول کلمات Search Engine Optimization گرفته شده و از نظر لغوی منظورش بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. اما اگه بخوایم به سوال سئو چیست یکم حرفه ای تر و کامل تر جواب بدیم میتونیم اینطور بگیم که سئو یک مجموعه از روش ها و راهکارها هستش که به کمک اونها می تونیم یک سایت و استراتژی موجود برای اون رو به خوبی در جهت مثبت تغییر بدیم و به این شکل به اون کمک کنیم تا بتونه توی سرچ های گوگل و سایر موتورهای جستجو رتبه بگیره.
توی سئو عامل های مختلفی دخیل هستند از عامل های فنی که مربوط به بخش طراحی سایت هست بگیرین تا محتوایی که توی سایت گذاشته میشه و صفحات اون و… شاید بهتر باشه اینطوری بگیم که توی پروسه سئو با اهمیت ترین عامل هایی که به صفحه های سایتمون مرتبط هستن رو بهینه میکنیم و اونها رو مطابق میل یا از اون بهتر قانون های موتورهای جستجو طراحی و پیاده سازی می کنیم.
با این کار صفحه های سایت ما میتونن اهمیت شون در صفحه های نتیجه جستجو رو بیشتر کنن و به رتبه های بهتری دست پیدا کنن.اگه فک میکنین سئو یه فرآیند کاملا ساده هست باید بگیم سخت در اشتباهین. سئو نه تنها پیچیده هست بلکه پیاده ازی اون یه پروسه زمانبر هم هستش و به دو فاکتور علم و صبر به شکل همزمان نیاز داره.
چون موتورهای جستجو همه ش دارن الگوریتم هاشون که برای رتبه بندی از اونا استفاده میکنن رو تغییر میدن و همین هم کار رو خیلی سخت تر میکنه. پس یه متخصص سئو یا اصطلاحا سئوکار باید دائما در حال آپدیت کردن اطلاعاتش باشه. حالا که فهمیدین سئو چیست تو بخش بعدی یکم بیشتر در مورد هدف های اون با هم صحبت میکنیم.
سئو چکار برای سایت ما انجام میده؟
در بخش بعدی از مطلب سئو چیست میخوایم ببینیم که سئو برای سایت ها چه کاری انجام میده؟ اگه بخوایم خیلی کلی بگیم اینطور میشه که به کمک سئو سایت ها میتونن به شکلی طبیعی و ارگانیک توی رتبه های بالا و اول گوگل قرار بگیرن. همینطور ارتباط هایی که بین صفحه هاشون و عبارت کلیدی سرچ شده به وسیله کاربر وجود داره هم بیشتر و بیشتر بشه.
این که بیشترین صفحه هایی که با عبارت جستجو شده مرتبط باشه به نمایش در بیاد خودش مزیت های زیادی داره. این مزیت ها هم فقط برای سایت نیستن، حتی برای کاربر هم وجود دارن و به کمکش میان. چطوری؟ اینطوری که کاربر میتونه تعداد صفحه های بیشتری رو ببینه که همشون با چیزی که سرچ کرده کاملا مرتبط هستن.
در عوض موتور جستجوی مورد نظر هم تبدیل به یک موتور جستجو معتبر و قابل اطمینان میشه که الگوریتم قدرتمندی داره و میتونه مرتبط ترین صفحه ها رو در تعداد بالا برای کاربر به نمایش در بیاره. زمان برای سئو یه عنصر کلیدی هستش و صبر داشتن برای پیاده سازی سئو و بهینه سازی سایت واقعا مهمه.
بسته به این که کلمه کلیدی که سایت قراره باهاش سئو بشه چی هست، این پروسه بهینه سازی میتونه مدت زمانی از هفته ها گرفته تا ماه ها رو نیاز داشته باشه. یه چیز خیلی مهم در مورد سئو این هستش که انجام و پیاده سازی اون میتونه در دراز مدت به شدت تاثیرگذار و مفید باشه. پس اگه در لحظه نتیجه ای از سئو ندیدین ناامید نشین مطمئن باشین که در گذر زمان هم رتبه سایتتون بهبود پیدا میکنه و هم تعداد بازدیدکننده هاتون قطعا بیشتر میشه.
ارزش و اهمیت سئو برای سایت ها
در بخشای قبلی این مطلب دیدیم که سئو چیست و چه کاری واسه سایت ما انجام میده. حالا میخوایم به یک موضوع مهم بپردازیم و اونم اینه که ارزش و اهمیت سئو در چی هستش و چی باعث میشه که سئو و پیاده سازی اون تا این اندازه مهم و ارزشمند باشه. حتما شما هم میدونین که خیلی از کاربرای اینترنت صفحه هایی که تو این فضا لازم دارن رو از طریق موتورهای جستجویی که در صدر اونها گوگل قرار داره به دست میارن.
حالا به کمک یه سئوی خوب شما میتونین بازدیدهای سایتتون رو زیادتر کنین و به این شکل کاربرای بیشتری رو به سمت سایتتون هدایت کنین. مورد بعدی این هستش که موتورهای جستجو به کمک الگوریتم هایی که دارن دقیقا همون چیزی رو برای کاربر جستجو کننده به نمایش در میارن که اون دنبالش هست.
به خاطر همین هم اگه بخوایم بین تبلیغات و سئو یه مقایسه ولو کوچیک هم کنیم میبینیم که کاربران به سئو و نتیجه هایی که از اون به دست میاد اعتماد و اطمینان بیشتری می کنن و در مقایسه با تبلیغاتی که در این بسترهای اینترنتی انجام میشه سئو خیلی قابل اعتمادتر هستش. این موضوع نشون میده که پیاده سازی سئو به بهترین نحو ممکن تا چه اندازه میتونه برای شما و سایتتون ارزشمند باشه.
به اینها اضافه کنین که کلید واژه هایی که کاربر جستجو میکنن هم خیلی خیلی مهم هستن. تجربه های افراد فعال در این زمینه نشون داده که شرکت هایی که میتونن بازدیدکننده های بیشتری از گوگل بگیرن در کار خودشون موفق تر هم هستند. علاوه بر این اگه بخوایم دید بلند مدتی هم داشته باشیم سئو از نظر هزینه هم برای ما مقرون به صرفه تر از تبلیغات درمیاد. در این راستا هزینه سئو ممکن است از هزینه طراحی سایت بیشتر باید، اما بازدهی بسیار بالایی خواهد داشت.
در مورد اهداف سئو چی میدونین؟
تو این بخش از سئو چیست نوبت به اون میرسه که ببینیم اصلا هدف از سئو و پیاده سازی اون چی هستش؟ هدف های سئو خیلی زیاد هستن ولی اگه بخوایم خیلی کلی در مورد اونا صحبت کنیم می تونیم موارد زیر رو به عنوان اصلی ترین و مهمترین هدف هایی که برای سئو مطرح میشن بیان کنیم:
- سئو میتونه میزان بازدید برای سایت ها را به خوبی افزایش بده و بالا ببره.
- اگه به دنبال برند شدن در کسب و کار خودتون هستید سئو میتونه تو پروسه برندسازی به شما کمک بزرگی کنه.
- ترافیک ورودی برای سایت ها یه عامل خیلی مهم هستش. به کمک سئو شما میتونین این ترافیک ورودی برای سایتتون رو به خوبی افزایش بدین و بیشتر کنین.
- به وسیله پیاده سازی سئو سایت شما میتونه جزء رتبه های برتر سرچ قرار بگیره و به این شکل خیلی بیشتر دیده بشه.
- اگه کارتون فروش محصولات هستش پیاده سازی سئو برای سایت فروشتون میتونه به خوبی روی افزایش فروش ها تاثیرگذار باشه و فروش رو به شکل چشمگیری افزایش بده.
- شاید واستون جالب باشه که بدونین سئو یکی از بهترین روش های تبلیغات برای محصولات یا خدمات و به طور کلی کسب و کارتون هست و میتونین و به کمک اون بهتر و بیشتر دیده بشین.
آشنایی با انواع مختلف سئو
حالا که فهمیدین سئو چیست و چه کارایی برای سایتمون انجام میده و چه هدف هایی رو دنبال میکنه وقتشه که در مورد انواع مختلف سئو هم اطلاعاتی بدست بیارین. خوبه بدونین به طور کلی پیاده سازی سئو برای سایت ها سه جنبه اصلی داره. البته بعضی وقتا و بعضی جاها گفته میشه که سئو 4 نوع مختلف داره.
سه نوع سئو که هیچ بحثی روش نیست و بیشتر اونها رو میبینیم عبارت هستند از: سئو تکنیکال، سئو درون صفحه یا داخلی یا آن پیج و سئو بیرون صفحه یا خارجی و آف پیج. و اون نوع از سئویی که کمتر در موردش صحبت میشه سئو محلی هستش. در ادامه میخوایم در مورد هر کدوم از این انواع سئوها بیشتر صحبت کنیم و اونارو معرفی کنیم. با ما همراه باشین.
1. سئو تکنیکال
تو بخش قبلی سئو چیست گفتیم که سئو سه نوع اصلی با بهتره بگیم سه بازوی اصلی داره که اولین اونها سئو تکنیکال هستش. بزارین همین اول اینو بگیم که شما نمیتونین فقط روی یکی از این سه نوع سئو تمرکز کنین و مانور بدین و دوتای دیگه رو نادیده بگیرین.
اینطوری مطمئن باشین که به موفقیت نمیرسین و نمیتونین نتیجه دلخواهتون رو از سئو بگیرین. اگه واقع میخواین که موفق بشین حتما باید همزمان هر سه این سئوها رو برای سایتتون پیاده سازی کنین. حالا بریم سراغ بحث خودمون تو این بخش از سئو چیست که در مورد سئوی تکنیکال هستش.
سئوی تکنیکال که بهش سئوی فنی هم گفته میشه یعنی سایت رو از جنبه های فنی و طراحی سایت بهینه سازی کنیم. این که سرعت سایتمون بالا باشه و آپتایم اون زیر 3 ثانیه باشه یکی از موارد مهم برای سئو فنی هستش. ریسپانسیو بودن که به اسم واکنش گرا بودن هم شناخته میشه یکی دیگه از جنبه های سئو تکنیکال هست.
سایت ریسپانسیو سایتی هست که تو همه دیوایس ها یعنی موبایل، تبلت، لپ تاپ، پی سی و … به درستی لود میشه و مشکلی توی لود شدن تو دیوایس های مختلف نداره. کدنویسی استاندارد، انجام نشانه گذاری ها به شکلی استاندارد و … همگی از جمله مواردی هستن که تو سئوی فنی یا تکنیکال به اونها پرداخته میشه.
2. سئو آن پیج یا داخلی
سئو داخلی که اون رو به اسم سئو آن پیج (On Page) هم میشناسن مجموعه ای از کارهاست که داخل خود سایت مورد نظر انجام میشه. چند مورد از مهمترین مواردی که برای سئوی داخلی مطرح میشه رو دز ادامه میبینین:
- درست انتخاب کردن عنوان صفحه یا همون Page Title. این که کلمه کلیدی اصلی تون توی این عنوان اصلی قرار داشته باشه یکی از مهمترین مواردی هست که باید به اون دقت داشته باشین.
- داشتن متا یا همون تگ توضیحات هم یکی دیگه از مهمترین موارد برای سئوی داخلی هستش. برای تگ توضیحات شما میتونین تا نهایتا 150 کلمه توضیحات داشته باشین و بگین که این صفحه راجع به چه چیزی هستش و البته که حتما از کلمه یا کلمه های کلیدی و مرتبط مون در این توضیحات استفاده می کنیم. نکته خیلی مهم اینه که این متا دیسکریپشن باید حتما مرتبط با محتوای اون صفحه باشه. اگه نه گوگل شمارو اسپم شناسایی میکنه و جریمه تون میکنه.
- داشتن کلمه کلیدی برای محتوا هم یکی دیگه از موارد مطرح شده تو سئوی داخلی هست. یعنی شما یه کلمه کلیدی داشته باشین و براساس اون محتوای صفحه تون رو تولید کنین.
- دقت کنین URL سایتتون و صفحات اون باید از ساختار بندی درست و صحیحی بهره مند باشن. توصیه میکنیم حتما توی آدرس سایتتون کلمه کلیدی اصلی تون رو بگنجونین تا این ساختار کاربردی و مفید باشه.
سایر عامل های موثر روی سئو داخلی
تو بخش قبلی از سئو چیست 4 تا از مهمترین عامل هایی که بر روی سئو داخلی موثر بودنو با هم دیدیم. تو این بخش هم بقیه این عاملارو بررسی میکنیم که به شرح زیر هستن:
- استفاده از تگ های بدنه (H1 تا H6) هم یکی دیگه از موارد مهم برای سئوی داخلی هست. تگ H1 فقط و فقط یک بار و اون هم در عنوان اصلی محتوا استفاده میشه. اما H2 و H3 میتونن به دفعات توی بدنه محتوا مورد استفاده قرار بگیرن.
- دقت به چگالی کلمات کلیدی بکار رفته تو محتاو هم تو دسته سئو داخلی قرار میگیره. این چگالی میتونه از نیم درصد تا 1 درصد در کل متن باشه. علاوه بر این توصیه میشه شروع پاراگراف یا جمله ها با این کلمه کلیدی باشه و همینطور لینک سازی داخلی هم براشون انجام شه.
- استفاده از آلت تگ برای تصویرها هم یکی دیگه از مهمترین جنبه های سئو داخلی هستش که روی اون تاکید زیادی میشه. استفاده از کلمه کلیدی توی این آلت تگ تاثیرش رو بیشترم میکنه.
- لینک دادن داخلی که معمولا بهش بک لینک داخلی هم میگن هم یکی دیگه از موارد مهم در پیاده سازی سئو داخلی هستش. شما میتونین بین صفحه های مختلف سایتتون با لینک دهی ارتباط برقرار کنین. به این شکل هم به کاربر کمک میکنین خیلی راحت بتونه همه صفحه های سایتتون رو پیمایش کنه و هم این امکان رو برای موتورهای جستجو فراهم میکنین. اینطوری نشون میدین این صفحه ها زنده هستن و دیگه از دور خارج نمیشن.
سئو خارجی یا آف پیج؟
و در آخرین بخش از سئو چیست نوبت به این میرسه که با هم ببینیم سئو خارجی چیه و چه مواردی رو در بر میگیره؟ سئوی خارجی همونطور که از اسمش هم مشخصه بیرون از سایت انجام میشه و به سایتمون کمک میکنه تا رتبه بگیره. تکنیک های مختلفی برای این نوع از سئو وجود دارن که بعضیاشونو با هم میبینیم:
- استفاده از شبکه های اجتماعی توییتر، اینستاگرام، لینکدین، گوگل پلاس، فیسبوک
- تولید محتوا سئو شده
- بازاریابی محتوا اینطوری که در مورد اون نقد یا نظرتون رو تو سایت های دیگه بنویسین و لینک صفحه اصلی محتوا رو هم حتما بذارین.
- فعالیت در فروم های آنلاین و انجمن هایی که در زمینه کسب و کارتون هستن خودش یه نوع بازاریابی هستش و سئوی خارجی به حساب میاد.
- تو موتورهای جستجو مث گوگل و یاهو و … ثبت نام کنین
- تو دایرکتوری مرتبط با کسب و کار و سایتتون ثبت نام و فعالیت کنین
- صفحه های سایتتون رو بوکمارک کنین
- از تکنیک لینک طعمه استفاده کنین
- عکس هایی که تو سایتتون استفاده میکنین رو تو سایتای اشتراک گذاری عکس قرار بدین
- بازاریابی ویدیویی انجام بدین
- یا خودتون بقیه بیزینس هارو نقد کنین یا از کاربراتون بخواین شمارو نقد کنن البته به شکل مکتوب
- پیدا کردن لیست دایرکتوری های محلی
- مقاله هاتون رو تو سایتایی مث Ezine، Goarticle، Now public ثبت کنین
- شبکه های فروش آنلاین داشته باشین
- به سوالایی که تو yahoo answer و… مطرح میشه جواب بدین
خلاصه
اگه بخوایم به سوال سئو چیست یکم حرفه ای تر و کامل تر جواب بدیم میتونیم اینطور بگیم که سئو یک مجموعه از روش ها و راهکارها هستش که به کمک اونها می تونیم یک سایت و استراتژی موجود برای اون رو به خوبی در جهت مثبت تغییر بدیم و به این شکل به اون کمک کنیم تا بتونه توی سرچ های گوگل و سایر موتورهای جستجو رتبه بگیره. شما در سایت آروین ویرا با سئو آشنا شدید.
سئو چیست؟
انواع سئو چیست؟