یکی از انواع سایت هایی که خیلی هم پرطرفدار هستن سایت های آموزشی هستن. اما ویژگی های سایت های آموزشی چیست؟ تو این سایتا دیگه خبری از فروش محصولات یا ارائه خدمات نیست. کاری که تو این سایتا انجام میشه آموزش دادن به شکلهای مختلفه؛ چه به شکل آنلاین، چه در قالب ویدیو، چه در قالب تصویر و هرچیزی که فکرش رو کنین.
برای همینم قبل راهاندازی چنین سایتی باید حتما با ویژگی های سایت آموزشی آشنا بشین و در موردش اطلاعات کسب کنین. بعد میتونین سایت آموزشی خودتون رو با ویژگی های منحصر به خودش برون سپاری کنین و در نهایت یه سایت خوب و کاربردی داشته باشین.
تو این مطلب قراره در مورد مشخصه های یک سایت آموزشی خوب صحبت کنیم و ببینیم که باید چه چیزهایی رو تو طراحی اینطور سایتا در نظر بگیریم. اگه قصد دارین یه سایت آموزشی واسه خودتون داشته باشین توصیه میکنیم تا اخر این مطلب رو مطالعه کنین.
در مورد ویژگی های سایت آموزشی چی میدونین؟
هر نوع از انواع سایت هایی که طراحی میشه بسته به هدفی که داره باید یکسری ویژگی های خاص داشته باشه. این موضوع در مورد سایتای آموزشی هم صدق میکنن. در واقع تو این مدل سایت ها هدف ما آموزش دادن مطالب به کاربران سایتمون هستش. حالا تو ادامه چندتا از مهمترین ویژگی های سایت آموزشی رو با هم بررسی می کنیم تا موقع طراحی سایت حتما به اونا دقت داشته باشین:
- طراحی درست پیمایش سایت
- طراحی ساده
- از طراحی ریسپانسیو غافل نباشید
- از تصاویر خوب و باکیفیت استفاده کنین
- سرعت لود بالا
- استفاده از CMS خوب و ساده
تو بخشای بعدی این مشخصه های سایت های آموزشی رو با هم بررسی میکنیم و میبینیم که یه چنین سایتی باید چطوری طراحی بشه و حتما باید چه بخش هایی داشته باشه.
طراحی درست پیمایش سایت
وقتی یه سایت آموزشی دارین باید طراحیش طوری باشه که کاربری که وارد سایتتون میشه خیلی راحت بتونه از منویی به منوی دیگه بره و توی سایتتون بگرده و بخش های مختلفش رو بررسی کنه. به این طراحی، طراحی Navigation سایت گفته میشه و توی تجربه کاربری مخاطب هاتون هم به شدت موثره. در واقع اگه کاربری نتونه خیلی راحت اون چیزی که دنبالش هست رو پیدا کنه احتمال اینکه مجددا بیاد تو سایتتون تا از خدماتش استفاده کنه خیلی کمه!
طراحی ساده
وقتی یه سایت آموزشی راهاندازی میکنین کاربری که واردش میشه تنها به قصد یادگیری اومده نه چیز دیگه ای! پس اینکه طراحی سایتتون رو پیچیده کنین یا المان های زیادی رو توی طراحی سایت مورد استفاده قرار بدین و کارای دیگه خیلی خوب نیست و باعث میشه مخاطبتون احساس راحتی نداشته باشه. از طرفی هم موقع یکی از اصولی که یادگیری مطرح میشه جلوگیری از حواس پرتی شخصی هست که داره آموزش میبینه.
پس ساده نگه داشته سایت از نظر شکل ظاهری کمک میکنه که این حواس پرتی توی کاربر ایجاد نشه و تمام حواس اون به آموزش ها باشه. البته توی سادگی خیلی زیاده روی نکنید و اون رو به کسل کنندگی نکشونین. سادگی در عین زیبایی و شکیل بودن مهمه نه سادگی صرف!
از طراحی ریسپانسیو غافل نباشید
وقتی شما یه سایت آموزشی دارین، مخاطبتون طیف وسیعی از ادما هستن. بعضیا ممکنه با لپ تاپ وارد سایتتون شن، بعضیا با گوشی، بعضیا با تبلت و… کار مهمی که باید انجام بدین و یکی از ویژگی های سایت آموزشی که باید حتما به اون توجه داشته باشین اینه که همه این کاربرا با هر دیوایسی که به سایتتون لاگین کنن بتونن اون رو درست ببینن.
حتما براتون پیش اومده که وقتی با موبایل توی یه سایت لاگین کردین همچی بهم ریخته شده و منوها روی هم قرار گرفتن و از این جور چیزا. این نشون میده اون سایت واکنش گرا یا ریسپانسیو طراحی نشده. اما شما دقت کنین که حتما سایتتون رو ریسپانسیو طراحی کنین. این موضوع حتی روی سئو سایت هم موثره و پوینت داره، پس اصلا ازش غافل نشین.
از تصاویر خوب و باکیفیت استفاده کنین
اگه قراره آموزش هاتون متنی باشن استفاده از عکس ها، نمودارها، اینفوگرافیک ها و … خیلی برای سایتتون مهمن. چون به صرف یک متن ممکنه بعضی از کاربرا متوجه منظورتون نشن. اما وقتی صحبت هاتون با یه عکس ضمیمه بشه اون وقته که مخاطب کاملا متوجه منظورتون میشه.
حتما عکس های باکیفیت رو برای آموزش هاتون انتخاب کنین و حتما حجمشون طوری باشه که روی سرعت لود سایتتون تاثیر منفی نذاره. توصیه میکنم برای این عکس ها از آلت تگ هم استفاده کنین تا از نظر سئویی هم مشکلی پیش نیاد.
سرعت لود بالا
شاید یکی از مهمترین ویژگی های سایت آموزشی که باید برای این مدل سایتا در نظر بگیریم و روش کار کنیم سرعت بالاشون هست. این روزا مردم وقت اضافه ای ندارن که بخوان پای سایت های کند اونو هدر بدن. علاوه بر این تجربه و آمارها نشون دادن که سایتایی که آپتایم بالای 3 ثانیه دارن نمیتونن تو جذب کاربر و ترافیک ورودی موفق باشن.
چون کاربرا زود از اون سایت کند خارج میشن و سراغ یه سایت با سرعت بالاتر میرن. اگه آموزش هاتون با عکس و فیلم همراهه این سرعت بالا اهمیت خیلی بیشتری پیدا میکنه. چون کاربرا میخوان عکسارو سریع ببین و به راحتی براشون لود بشه و این موضوع برای ویدیوها هم دقیقا همینطوریه.
استفاده از CMS خوب و ساده
اگه قراره برای طراحی سایت آموزشی تون از CMS ها استفاده کنین و سایتایی با cms های آماده مث وردپرس، جوملا و… داشته باشین مهمه که اون سیستم مدیریت محتواتون ساده و در عین حال سریع و باکیفیت باشه. باید هزینه طراحی سایت را بدانید.
چون همونطور که گفتیم یکی از ویژگی های سایت آموزشی سریع بودن اونه و قطعا CMS های کند میتونن شمارو دچار دردسر کنن. اگرم قراره از سایتای طراحی شده به شکل اختصاصی استفاده کنین باز هم باید سیستم مدیریت محتوایی که براتون طراحی میشه سریع و در عین حال ساده باشه تا بتونین بهترین بهره رو ازش ببرین.
خلاصه
یکی از انواع سایت ها، سایت های آموزشی هستن. این مدل سایتا باید یک سری مشخصه هایی داشته باشن تا تو بهترین حالت خودشون باشن. تو این مطلب در مورد ویژگی های سایت آموزشی در سایت آروین ویرا صحبت کردیم و اونارو معرفی کردیم که امیدواریم براتون مفید و کاربردی باشه.
مهمترین ویژگی سایت های آموزشی چیست؟
در طراحی سایت های آموزشی باید چه مواردی را در نظر گرفت؟