این روزا اینترنت انقدر تو زندگی های ما نفوذ کرده که خیلی از خریدامون آنلاین شدن. کسایی که تجربه خرید از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام رو دارن میدونن که چقدر این پروسه وقت گیر و زمانبره. در مقابل اگه تا حالا از سایتای فروشگاهی خرید کرده باشین متوجه راحتی فوقالعاده اونا میشین.
نیازی به قیمت گرفتن و منتظر موندن نیست و پروسه پرداخت هم خیلی راحت از خود سایت امکانپذیره. ما همیشه به کسایی که فروش انلاین دارن توصیه میکنیم حتما یه سایت فروشگاهی داشته باشن. اما ویژگی های سایت فروشگاهی چیه؟ این مدل سایتا باید چطوری طراحی بشن تا بهترین بازدهی ممکنو داشته باشن؟ تو بخش های بعدی مفصلا در مورد این مشخصه ها صحبت میکنیم و اونارو با هم بررسی میکنیم.
اگه قراره یه آنلاین شاپ داشته باشی یا حتی اگه میخوای خدمات فروشگاه فیزیکیت رو به شکل آنلاین هم ارائه بدی، این مطلب برای توئه، تا اخرش با من همراه باش.
آشنایی با ویژگی های سایت فروشگاهی
اگه قراره که یه سایت فروشگاهی برای کسب و کارتون طراحی کنین بزارین یه نکته مهم رو بهتون بگم: حتما سایتتون رو طوری طراحی کنین که بعدها و تو آینده امکان ارتقا اون وجود داشته باشه. این موضوع مهمیه که اگه از همون اول کار بهش توجه کنین وقتی کسب و کارتون گسترش پیدا کرد و بزرگ شد دیگه متحمل زحمت و هزینه های اضافی نمیشین.
به جز این سرعت سایت فروشگاهی هم خیلی مهمه. سایتتون رو طوری طراحی کنین که خیلی سریع نتایج جستجوها رو نشون بده، پیمایش منوهاش زمانبر نباشه و آپتایم خوبی داشته باشه. شکل ظاهری سایتای فروشگاهی هم خیلی مهمن. سایتتون نباید خسته کننده و بی روح باشه، بلکه باید یه جوری باشه که مخاطب رو برای خرید ترغیب کنه.
حتما تو انتخاب رنگای سایت از نکات روانشناسی رنگ ها استفاده کنین تا در نهایت طراحی خوبی داشته باشین. ریسپانسیو بودن هم یکی از مهمترین ویژگی های سایت فروشگاهی هستش. یعنی سایت باید تو هر دیوایسی از موبایل گرفته تا سیستم کامپیوتری و تبلت و… درست به نمایش دربیاد. امنیت هم یه موضوع مهم برای سایتای فروشگاهیه. چون کاربرا پرداخت رو از سایتتون مستقیما و به کمک درگاه های پرداخت انجام میدن و امکان سیو کردن اطلاعات کارتشون هست پس حتما یه سایت فروشگاهی باید امنیت خیلی بالایی داشته باشه.
اینطوری اعتماد خریدارا هم جلب میشه و اونا تبدیل به مشتری ها وفادار اون سایت میشن. چیزی که هر بیزینسی بهش نیاز داره! داشتن چندتا درگاه پرداخت هم خیلی ویژگی مهمی برای یه سایت فروشگاهی هست که باید بهش توجه بشه. علاوه بر این موارد سایت فروشگاهی شما باید یکسری ویژگی های دیگه هم داشته باشه که در ادامه با هم اونارو میبینیم.
1. سیستم مدیریت مشتریان
یکی از ویژگی های سایت فروشگاهی اینه که کل فعالیتی خریدارا باید ثبت بشن زور که هم ادمین ها بتونن به اونا دسترسی داشته باشن و هم خود کاربر به جزئیات خریدهای قبلیش دسترسی داشته باشه. حتی به کمک این سیستم میتونیم وقتی خرید مشتری مون تکمیل شد بهش پیام کوتاه بدیم و کد پیگیرشو براش ارسال و کنیم و کارهایی از این دست.
2. امکان چت آنلاین
یکی از مهمترین ویژگی های سایت فروشگاهی پشتیبانی قوی اون هستش. یکی از کارهایی که برای پشتیبانی بهتر از سایت فروشگاهی تون میتونین انجام بدین راهاندازی چت آنلاین هست. اینطوری کیفیت خدمات تون بالاتر میره، مشتری زودتر میتونه به پاسخ سوالش برسه و هزینه های برقرای تما هم براش کاهش پیدا میکنن. علاوه بر این سیستم چت آنلاین خیلی سریع هستن و کاربر میتونه تو کوتاه ترین زمان ممکن به پاسخ سوالش برسه.
3. طراحی UX به بهترین شکل ممکن
UX یعنی تجربه کاربری و طراحی اون یکی از مهمترین بخشای طراحی سایت های فروشگاهیه. وقتی طراحی UX حرفه ای باشه همه چیزایی که کاربر تو ذهنش داره یا به اونا نیاز داره از قبل پیش بینی شده و برای اون فراهم شده. در نتیجه کار کاربر خیلی راحت میشه و این باعث میشه تجربه اون از کار با سایت فروشگاهی شما خیلی مثبت باشه.
مواردی مثل لینک مستقیم دادن، وجود دکمه های مث دکمه تماس که به راحتی و با یه کلیک میتونه تماس برقرار کنه و… همشون جز UX هستن. توسایتای فروشگاهی هم UX یعنی منوها و نحوه سرچ و دسته بندی ها و … طوری باشه که کاربر خیلی راحت بتونه محصولات مورد نیازشو پیدا کنه و اونارو بخره. هرچقد UX قوی تر و تجربه کاربری خریداراتون بهتر و مثبت تر باشه رضایت اونا بیشتر میشه و کمکم مشتری وفادارتون میشن.
4. امکان تعریف تخفیف در انواع مختلف
یکی دیگه از مشخصه های سایت فروشگاهی امکان طراحی تخفیف روی کالاها اون هم به شکل های مختلفه. در واقع برنامه های تخفیف مختفی باید قابل استفاده برای یه سایت فروشگاهی باشن تا دست صاحب کسب و کار برای تخفیف دادن و جلب مشتری باز باشه.
مثلا بعضی وقتا میخوایم تخفیف فقط روی یه کالاهای خاصی باشه مث کالاهای کم خریدارتر، بعضی وقتا میخوایم روی همه کالاها یه درصد شخصی تخفیف اعمال بشه، بعضی وقتا لازمه کد تخفیف اعمال بشه و… پس یه سایت فروشگاهی باید امکان تخفیف گذاری های مختلف رو داشته باشه.
5. سیستم مدیریت کالاها
یکی دیگه از مهمترین ویژگی های سایت فروشگاهی داشتن یه سیستم قوی برای مدیریت کالاهاست. سیستمی که به کمک اون بتونیم کالاهای تموم شده، کالاهای رزروی و … شناسایی کنیم و بعد در موردشون تصمیم بگیریم. به کمک این ویژگی میتونیم به مشتری ها کمک کنیم خرید بهتری داشته باشن و دیگه درگیر کالاهای تموم شده و ناموجود نشن.
6. تصمیم گیری در مورد سبدهای رها شده
اگه بتونین سایتتون رو طوری طراحی کنین که سبدهای رها شده که خریدشون تکمیل نشدن برای مشتری سیو بشن و دفعه بعدی هم اون محصولات تو سبدش وجود داشته باشن میتونی به مشتری هاتون توی خرید خیلی کمک کنین. این مثلا برای کسایی که لیست خریدشون رو تدریجی آپدیت میکنن خیلی خوبه و نمیخواد از اول شروع به انتخاب آیتم ها کنن. برای خود فروشگاه این ویژگی باعث میشه فروش ها بیشتر بشن و برا خرید کالاها یه شانس دوباره پیدا بشه.
خلاصه
به غیر از این مواردی که گفته شد ویژگی های دیگه ای هم میتونن برای سایتای فروشگاهی مطرح بشن. اگه ویژگی دیگه ای برای سایتای فروشگاهی میشناسین توی کامنتا اونا رو با ما در میون بزارین. اگر برای قصد راهاندازی فروشگاه اینترنتی دارید میتوانید با آروین ویرا در ارتباط باشید.
از ویژگی های مهم سایت های فروشگاهی چیست؟
یکی از نکات مهم در طراحی سایت فروشگاهی چیست؟